oct. 6, 2022 0 Comments in General, Notícies

El Festival de Sitges, cita del fantàstic cinematogràfic, arriba a la 55ª edició

Una de les cites assenyalades al calendari cada mes d’octubre és el Festival de Cinema Internacional de Sitges. El certamen, que actua com a punt de trobada tant d’amants del cinema fantàstic com de persones que s’acosten de forma puntual al gènere, celebra del 6 al 16 d’octubre la seva 55ª edició. En aquesta ocasió, entre els títols de la cartellera en destaquen les noves pel·lícules de Dario Argento, Ti West, Luca Guadagnino, Masaaki Yuasa i Jaume Balagueró. En paral·lel a les projeccions, i com és habitual, també s’han programat desenes de presentacions de llibres, sessions musicals, exposicions i trobades de persones que es dediquen a la indústria cinematogràfica. A més, per primer cop des de la pandèmia, Sitges recupera la Zombie Walk. 


Un altre dels reclams del Festival de Sitges són els convidats. En aquesta edició, trepitjarà la població catalana l’artista d’efectes especials Colin Arthur, que rebrà el Gran Premi Honorífic del certamen. Entre els seus treballs hi ha la sang sortint de l’ascensor de l’Overlook a El Resplandor o les criatures de La historia interminable. També passarà per Sitges el guanyador del Premi Méliès d’Or, Claudi Simonetti, compositor dels títols més emblemàtics de Dario Argento. Per últim, també està confirmada la presència del cineasta francès Michel Hazanavicius, l’actriu argentina Bérénice Bejo, Le Jung-Jae (actor conegut per El juego del calamar) i l’icònic Robert Englund (conegut per encarnar Freddy Krueger a la saga de Pesadilla en Elm Street).

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *