oct. 18, 2022 0 Comments in General

La 55a edició del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges mobilitza milers de persones, però només és el tret de sortida a una tardor plena de certàmens cinematogràfics de terror i fantàstics, la majoria englobats dins de Terror Arreu de Catalunya (TAC).

El primer festival post Sitges serà el Cardoterror, que arriba a la seva 17a edició al Cinema Esbarjo de Cardedeu. Del 28 d’octubre a l’1 de novembre, es projectaran 17 pel·lícules, entre les quals hi ha clàssics com la soviètica ‘El Viyi’ (1967) o la italiana ‘La màscara del demonio’ (1960), però també títols cedits pel Festival de Sitges com la coreana ‘Project Wolf Hunting’ (2022). A més, es projectaran els curtmetratges finalistes als Premis TAC i es donaran a conèixer els guanyadors. També hi haurà exposicions i un mercat de terror.

Un dels festivals més antics i amb una programació més àmplia és el Terror Molins. Del 4 al 13 de novembre celebra la seva 41a edició, després que en la 40a batés tots els rècords d’assistència gràcies a la seva opció telemàtica. Davant d’aquest èxit, el certamen ofereix una doble programació: la presencial, amb una quarantena de sessions, i l’en línia, via Filmin. No obstant això, es manté com a principal reclam la Marató, que fa una selecció de títols, sense pausa, durant dotze hores, el 12 de novembre. Entre els títols que es podran veure al Terror Molins, destacats des de l’organització, hi ha ‘Speak no Evil’, ‘Project Wolf Hunting’, ‘Megalomaniac’ i ‘Deadstream’.

Coincidint amb el Terror Molins, a Roses es fa la cinquena edició del Bai de Fest, especialitzat en curtmetratges fantàstics i de terror. De l’11 al 13 de novembre, el Teatre Municipal de Roses acull les projeccions de l’únic certamen d’aquest tipus de l’Empordà.

El cap de setmana següent, del 18 al 20 de novembre, se celebra l’11è Fantàstik Granollers, que combina la projecció de curtmetratges i pel·lícules d’actualitat als Cinemes Edison. L’últim festival de cinema fantàstic d’aquest 2022 serà l’Acocollona’t de Girona, també especialitzat en curtmetratges, del 2 al 10 de desembre. La zombie walk i el concurs de curtmetratges realitzats en 24 hores són dues de les propostes més populars d’aquest certamen gratuït.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *