Premis Ictineu

Home / Premis Ictineu

Els Premis Ictineu són uns guardons literaris instaurats l’any 2009 que actualment organitza la Societat Catalana de Ciència-Ficció i Fantasia. Es concedeix anualment a obres publicades l’any anterior, ja es tracti d’originals en català o de traduccions al català (inèdites).

Durant les Ter-Cat (Tertúlies catalanes de Ciència-Ficció, Fantasia i Terror) que van tenir lloc a Miravet, el juny del 2009, els integrants de les esmentades tertúlies van decidir crear els Premis Ictineu per solucionar aquesta carència. El nom dels premis feia referència a l’Ictíneo, el submarí ideal per Narcís Monturiol a mitjans del s. XIX i que il·lustrava els començaments de la ciència-ficció a casa nostra.

Segons la normativa més recent, els premis es decideixen en dues fases. En la primera, els membres de la SCCFF, poden proposar fins a cinc obres per a cada categoria. En la segona, pot votar qualsevol persona (membre o no de la SCCFF). Per una banda el vot popular comptarà com un 50% per al resultat final. L’altre 50% del vot serà aportat a través d’un jurat escollit per a cada categoria.

» Bases completes dels Premis Ictineu

Com que ens trobem en la segona fase, en el següent enllaç podreu descarregar-vos el formulari de vot que caldrà complimentar i enviar a l’adreça premi.ictineu@gmail.com

» Full de votació (Fase 2)

Recordem que la data límit és la del proper 1 de novembre.

Llista de guanyadors

D’ençà la primera convocatòria, els guanyadors en les diverses categories han estat:

Any 2009

Any 2010

Any 2011

Any 2012

Any 2013

Any 2014

Any 2015

Any 2016

Any 2017

Any 2018

Any 2019

Galeria de la fama

Show Buttons
Hide Buttons