set. 25, 2022 0 Comments in General, Notícies, Ter-Cat

Ja hem viscut la cinquanta-quatrena Ter-cat!

Cinquanta quatre trobades d’aficionats, escriptors i editorials on s’han gestat grans projectes, han sortit un munt de llibres i on ens descobrim els uns als altres l’univers nou i vell de la ciència ficció i la fantasía en català. Aquest cop a Figueres!

Però què ha passat a Figueres durant a Terćat? Moltes coses interessants!

En primer lloc, l’Héctor Rivadeneyra (pseudònimImagen de l’imperdible Javier Calvo) ens va presentar el seu nou llibre, editat per Les Males Herbes. En Javier Calvo es un escriptor i traductor literari de recuneguda fama, llavors, per què signa aquest llibre amb el pseudònim d’Héctor Rivadenyera?

I a la 54ª Ter-Cat ho vàrem descobrir: Ni més ni menys que per aconseguir publicar amb Les Males Herbes, una editorial a la que admira i respecte. En Javier n’estava convençut que no el tindrien en compte com escriptor de Ciència Ficció a l’editorial que, com veurem, ha obert un nou segell d’aquest fantàstic gènere, o millor dit, de gènere. Es va empescar la idea de colar un troll a l’editorial i ho va aconseguir! Amb el manuscrit signat com a Héctor, els hi va entregar un recull de comptes: Una treballadora social que viatja a Venus per ajudar les dones d’una cultura patriarcal a empoderar-se, una adolescent que assisteix a una convenció interplanetària de fans de la Shirley Jackson, o l’existència d’una comunitat idíl·lica a les instal·lacions d’una mina abandonada són els punts de partida d’algunes de les històries addictives i contundents que s’hi van trobar dins i en Javier va aconseguir veure’s en el catàleg de l’editorial que tant admira. I ves per on,amb el seu somni aconseguit (i ens confesa que no te gaire clar, com coi l’Héctor va aconseguir que li publiquessin la novela al Javier) esperem que molt aviat tinguem més noticies de l’Hector i/o Javier en l’àmbit de la ciència ficció en català!

Javier Calvo (Hèctor Rivadeneyra) presentant La mesura de l’home de @LesMalesHerbes a la #TerCatFigueres

Però no us penseu que aquest va ser l’únic llibre que vam descobrir, ni de bon tros!

Imagen

De la mà de l’Alícia Gili i EdicionsSecc ens va arribar la segona part de Sabres de Sal de l’Alister Mairon. Si a la primera part ens  transportà a les colònies d ultramar de l antic regne de Lathalia, ara continuem endinsant-nos en aquest món per descubrir la conclusió d’aquesta fantàstica història.

Alícia Gili ens presenta la 2a part de ‘Sabres de sal’ (Alister Mairon) a la #TerCatFigueres #cificat

I que ens hi trobarem en aquesta segona part? Alister Mairon en la seva màxima expressió, però no només això, tampoc no faltaran pirates amb pegat a l’ull i mapes que t’endinsen en la història i magnifiques il·lustracions que et transporten a l antic regne de Lathalia.

Ep! I ja està en prevenda!

Però això encara no s’ha acabat! Silenci, que arriba Figueres de Por, amb kraken inclòs…

Imagen

Montserrat Segura ens explica el projecte ‘Figueres de por’ a la #TerCatFigueres

Ai mare, quina por! Què es això?

I la Monserrat ens ho va explicar. Una idea esbojarrada (o pot ser no), on s’hi barrejen el Castell de Sant Ferran, moltes ganes i entusiasme i un munt d’escriptors. Que hi farieu amb aquest còctel?

La Montserrat ho te molt clar! Només necessita que la nit de morts els hi obri les portes del castell on el grup d’escriptors passaran la nit buscant històries de terror, seran capaços d’escriure el recull de contes de por o se’ls cruspiran els monstres la nit de la castanyada?

Ho descubrirem aviat, perquè aquest recull es publicarà si sobreviuen.

Però abans que la nit els engoleixi, tot començarà al castell als vols de les set de la tarda, en un acte obert al públic. Si sou valents, hi podeu anar, Figueres de por us espera.

Però per tancar la 54ª Ter-Cat encara hi faltava la cirereta del pastís en forma d’editorial perquè Llibres del delicte ens va sorprendre amb el llançament d’un nou segell: Spécula.

ImagenSpécula, spécula, especulem? No cal que ens hi trenquem les banyes perquè en Jordi Casals ens va presentar aquesta nova editorial. Neix per publicar autors catalans de génere fantàstic i comencen trepitjant fort amb Les causes invisibles de Jaume Valor i una portada al millor estil pulp que ens prepara per allò que arriba.

Jordi Casals ens presenta la nova editorial ‘Specula’, centrada en publicat autors catalans de gènere fantàstic a la #TerCatFigueres

I ja ens estan preparant moltes més sorpreses en forma de nous llibres: Mare de la Isabel del Rio i Els fils de la mar de la Ines Macpherson entre d’altres.

Els haurem de seguir de ben a prop. Enhorabona Spècula!

I ja tenim data per la propera Ter-Cat!!!!

55ª Ter-Cat

El dinou de novembre a Granollers, segueix-nos a les xarxes i no te la perdis!!!

https://www.instagram.com/sc2f2/


Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *