març 22, 2017 0 Comments in Notícies
2017, any de celebració del 20è aniversari

Aquest 2017 celebrem el nostre 20è aniversari. La Societat Catalana de Ciència-Ficció i Fantasia va néixer arran del “I Encontre de ciència-ficció en llengua catalana”,organitzat per la Secció de Ciència-Ficció de l´Associació d´Escriptors en Llengua Catalana (AELC). L’acte, que es va celebrar a Vilanova i la Geltrú, va tenir la participació

L’11 d´octubre de 1997, al llarg d’una reunió celebrada a l´Ateneu Barcelonès, la SCCFF es va constituir com a associació independent amb l´objectiu de “Normalitzar la ciència-ficció en l´àmbit de la llengua catalana i normalitzar la llengua catalana en l´àmbit de la ciència-ficció”.

Les comunicacions i taules rodones van anar a càrrec d’escriptors com Lluís Busquets, Sebastià Estradé, Pere Verdaguer , Josep Albanell, Antoni Munné-Jordà, Margarida Aritzeta, Rosa Fabregat, Jaume Fuster, Jordi Solé i Camardons, Joaquim Carbó, Mercè Canela , Montserrat Galícia, Isabel Clara Simó. També hi van participar Xesc Barceló (guionista de televisió), Pep Brocal ( il.lustrador de còmics), Ricard de la Casa, (dinamitzador de revistes del gènere), Amadeu LeBlanc (món del fanzín), Miquel Porter Moix (especialista del cinema català).

L’encontre també va tenir un espai per a professors de l’àmbit científic com Antoni Lloret, Joan Pla, Jordi José i Manuel Moreno, autors del conegut “Física i ciència-ficció”.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *