febr. 14, 2017 0 Comments in Notícies, Ter-Cat
Èxit de la 43a TERCAT a Mataró

La 43a Ter-Cat celebrada a Mataró es va cloure amb la participació de 5 autors que van presentar 6 llibres, i 35 assistents, entre els quals també hi havia escriptors, bloguers, lectors i afeccionats en general. L’activitat va tenir lloc aquest diumenge, 12 de Febrer, al Pati de Guanyabens i va ser organitzada conjuntament per la Societat Catalana de Ciència-Ficció i Fantasia (SCCFF) i el col·lectiu literari Planeta Lletra.

Com és habitual, el president de la SCCFF, Eloi Puig, va exercir de mestre de cerimònies i va donar pas a les primeres presentacions que es van fer a l’hora del vermut.

El primer autor, Roger Coch, ens va parlar de la seva novel·la Udzu, publicada per Les Males Herbes. Coch va explicar que el procés creatiu d’aquesta obra estava molt vinculat a experiències personals. L’autor va afirmar que “és una novel·la on tot és veritat i a la vegada no és real”.

Seguidament, la presidenta de Planeta Lletra, Sandra Cabrespina va detallar les activitats d’aquesta associació d’escriptors mataronina i va fer esment de les seves incursions en el gènere fantàstic i ciència-ficció mitjançant la seva revista.

L’última presentació, abans de dinar, va anar a càrrec de Susana Aledo, que signa amb el pseudònim Sara Grissom. Aledo va parlar dels llibres La esencia de john Dumont, que acaba de publicar i es la continuació del volum El hombre que nunca lo fue. Aledo va dir que els llibres són autoconclusius i es poden llegir de manera independent. En els dos casos la trama gira al voltant de 2 races extraterrestres que conviuen amb els terrícoles des dels temps de les piràmides.

A l’hora de les postres va ser el moment de les presentacions dels llibres publicats per Voliana Edicions. L’editor, Jordi Solé i Camardons va explicar alguns detalls de la tasca l’editorial i també la seva novel·la Planeta mut, una reescriptura d’Els silencis d’Eslet, obra guardonada amb el premi Juli Verne de Ciència-Ficció. També va recordar la figura de Pere Verdaguer, un dels patriarques de la ciència-ficció en català, traspassat recentment.

Després, Raquel Picolo va presentar ‘Cròniques de Kaneai’, un recull de contes fantàstics que transcorren a les Valls d’Aneu. Aquesta és la primera incursió de l’escriptora, que també és professora d’escriptura, en el gènere fantàstic.

La presentació d’una obra de terror psicològic va tancar la 43a Ter-Cat, Maria Català ens va parlar d’A les fosques. L’acció del llibre comença amb la desaparició d’una alumna de l’IES Plaça dels Bous de Mataró. L’autora va descriure la recreació de l’ambient i el doble significat que pot tenir el títol.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *