abr. 23, 2017 0 Comments in CatCON, Notícies
Organitzem la CATCON 2017, I Convenció de Ciència-Ficció i Fantasia

La Societat Catalana de Ciència-Ficció i Fantasia (SCCFF) organitza els 25 i 26 de novembre de 2017 la CATCON 2017, primera Convenció de Ciència-Ficció i Fantasia que tindrà lloc a la Neàpolis de Vilanova i la Geltrú. L’acte té el suport de l’ajuntament d’aquest municipi.

La CATCON és la primera convenció de literatura fantàstica i de ciència-ficció que se celebra als territoris de parla catalana. Té per objectiu esdevenir un punt de trobada entre els autors i traductors que conreen aquest gènere, els bloguers, els afeccionats i les editorials. El gènere de la ciència-ficció i fantasia ha adquirit recentment una gran popularitat entre el públic en general, després de l’adaptació al cinema de produccions com «El Senyor dels Anells» o l’adaptació televisiva de «Joc de Trons» per l’HBO, inspirada en la saga de George R.R. Martin. Aquest fet ha repercutit en la publicació d’un major nombre de llibres d’aquest gènere en català, sigui en versió original o traduccions d’altres idiomes.

L’any 2016, la SCCFF va col·laborar en l’organització a Barcelona de l’Eurocon 2016 (convenció anual de la ciència-ficció europea que se celebra des de l’any 1972 a diferents ciutats europees). L’activitat va incloure un track català integrat per conferències, activitats acadèmiques i taules rodones a càrrec d’autors, traductors, editors i associacions professionals. La bona acollida que va tenir el track català de l’Eurocon evidencia que la celebració d’una convenció d’aquestes característiques és una bona oportunitat per promoure la literatura catalana de ciència-ficció i fantasia.

Estem treballant en la preparació d’un programa que inclourà conferències, taules rodones, presentacions de llibres, espai per a jocs, exposicions, i el lliurament dels Premis Ictineu 2017. Us recordem que el termini de votacions de la primera ronda acaba l’1 de setembre, aquesta fase només està oberta als socis de la SCCFF.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *