febr. 11, 2024 0 Comments in General, Notícies, Ter-Cat
CRÓNICA 60 TERCAT A BANYOLES

Aquest dissabte dia 10 de febrer ens hem retrobat en aquesta primera TerCat del 2024 a Banyoles.

Ens ha rebut el temps amb un dia plujós que tothom ha agraït, malgrat els possibles inconvenients, tots hem estat d’acord que era una aigua fantàstica, un fet que s’escau en una trobada de literatura fantàstica.

El punt inicial de reunió ha sigut a la plaça major de Banyoles, i ens hem aixoplugat a l’entresolat del Bar Cèntric, on hem fet els primers contactes amb els autors que presenten els seus llibres, tot prenent unes xocolates i cafès amb llet, acompanyats de xurros, dònuts i altres pastes. I moltes converses. Que d’això va una TerCat.

A l’hora convinguda ens hem desplaçat en grup, i érem uns quants, fins a la llibreria l’Altell. La rebuda a la llibreria ha sigut molt càlida, i allí ens hem trobat amb el Joan Lluís-Lluís, que ens ha vingut a fer costat una estona, cosa que li agraïm molt. En pujar a la sala de presentacions, s’han calçat el paper d’autors entrevistats en Marc Vintró, acompanyat per Josep Masanas, i Marga BaLo, amb Alícia Gili de presentadora. Ens han parlat dels seus llibres d’una manera distesa, fins i tot divertida, i ens han fet venir ganes de posar-nos a llegir allí mateix els seus treballs. Un recull de relats per part del Marc, i una novel·la distòpica – postapocalíptica, en el cas de la Marga.

Després hem anat a dinar, fent una petita caminada, fins al centre de Banyoles i a tocar del llac… o era estany? Bé, ja ens ho dirà el Jep. En el restaurant Can Xabanet ens han instal·lat en una sala guarnida amb imatges il·lustrades per Sigfrid, podeu trobar altres imatges d’ell a l’Instagram Sigfrid-art i també al seu Tik-Tok. A Can Xabanet hem dinat molt bé, i a un preu raonable que no arriba als 20 euros per cap, cafè inclòs.

I després d’un dinar farcit de xerrades literàries, o altres temes d’actualitat, ens hem repartit en vehicles particulars per desplaçar-nos fins a la granja dels germans Àngel i Jordi. Ells són el motor i ànima d’«Alma Cubrae», el taller que crea artesanalment armes, armadures, pròtesis i etc, per cinema, TV, recreacions històriques. Us estem molt agraïts per ensenyar-nos el vostre taller. I als que no vau venir, us aconsellem visitar el seu Instagram (aneu a l’enllaç de dalt), i també, cerqueu vídeos seus al YouTube.

I això és tot. Després d’una llarga visita a la gent d’Alma Cubrae, i poc abans de fer-se fosc, ens desplacem un altre cop al centre per recollir els diversos cotxes i mitjans de transport per tornar cap a casa. I amb l’esperit d’haver viscut una gran TerCat, tot gràcies al company Josep Masanas, que ha sigut un gran amfitrió.

Moltes gràcies, Jep!

I sobre les TerCat, no s’acaba tot aquí, que s’acosta la 61 TerCat a Andorra, el pròxim 9 de Maç. No estem segurs si és la primera sortida a l’estranger de les TerCat, ja que fa poc vam estar a Perpinyà… ho haurem de consultar amb els entesos de fronteres i estats independents…

Per acomiadar-nos, us deixem una galeria de la fama on podeu veure que ens ho vam passar la mar de bé!

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *