abr. 6, 2020 0 Comments in General, Notícies, Premis Ictineu

L’assemblea de la SCCFF ha aprovat telemàticament la modificació de les bases dels Premis Ictineu per al 2020. El principal canvi és la creació de la categoria a la Millor obra en la modalitat d’assaig, que inclou volums, articles o reculls d’articles. La nova categoria tindrà una periodicitat biennal i es convoca per primera vegada aquest 2020. El segon canvi és la modificació de la categoria de Millor antologia de gèneres fantàstics, que passa a denominar-se premi al millor recull d’obres de gèneres fantàstics en català. A partir d’aquest 2020, a més d’antologies, s’inclouen també les revistes que publiquin conjunts de relats. Així doncs, els premis es convoquen en les següents categories:

– Millor novel·la de gèneres fantàstics escrita en català
– Millor novel·la de gèneres fantàstics traduïda al català
– Millor conte de gèneres fantàstics escrit en català
– Millor conte de gèneres fantàstics traduït al català
– Millor il·lustració d’una obra de gèneres fantàstics
– Millor recull d’obres de gèneres fantàstics en català
– Millor obra en la modalitat d’assaig sobre gèneres fantàstics en català

La participació està oberta a obres publicades per primera vegada l’any 2019 ja sigui en format paper o bé en format digital sempre que tinguin ISNN. En el cas de la categoria d’assaig, que té una periodicitat biennal, hi poden participar obres publicades el 2018 i el 2019. Les editorials i els autors podran proposar a l’organització obres aspirants als premis fins al 15 d’abril, ja sigui per correu electrònic o a través de les xarxes socials. La SCCFF, per la seva banda, tindrà en compte totes les obres admissibles de què tingui coneixement i publicarà a aquest web el llistat d’obres admeses al voltant de Sant Jordi.

Els Premis Ictineu són els guardons literaris que lliura la Societat Catalana de Ciència-Ficció i Fantasia a les millors obres de gèneres fantàstics en català, ja sigui en versió original o traduïda publicades per primera vegada l’any anterior (o anys anteriors en el cas de la categoria al millor assaig).

Consulta les bases completes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *