nov. 25, 2019 0 Comments in CatCON, Notícies, Premis Ictineu
Joan-Lluís Lluís i Salvador Macip, Premis Ictineu 2019 de novel·la i conte de gèneres fantàstics en català
  • Jo soc aquell que va matar Franco, de Joan-Lluís Lluís; Plàstic, de Salvador Macip; Els desposeïts, d’Ursula K. Le Guin; La Trinxadora, d’Stephen King; Torn de Nit també d’Stephem King, i Carlos Acedo per la il·lustració  de la revista Freakcions, guardonats amb els Premis Ictineu 2019 de gèneres fantàstics 

La novel·la Jo soc aquell que va matar Franco, de Joan-Lluís Lluís; el conte Plàstic, de Salvador Macip; la novel·la traduïda Els desposeïts, d’Ursula K. Le Guin; el conte traduït, La Trinxadora, d’Stephen King; l’antologia Torn de Nit també d’Stephen King, i  la il·lustració  de la revista Freakcions de Carlos Acedo, han estat els guardonats amb els Premis Ictineu 2019 de gèneres fantàstics. La SCCFF convoca anualment aquests premis per reconèixer la millor literatura de ciència-ficció i fantasia publicada l’any anterior.

La ucronia Jo soc aquell que va matar Franco de l’escriptor nord-català Joan-Lluís Lluís, publicada per Proa ha estat guardonada amb l’Ictineu a la Millor novel·la de gèneres fantàstics escrita en català. Aquesta obra va obtenir el Premi Sant Jordi 2017 i aquest 2019 ha obtingut també el Premi Joaquim Amat-Piniella i el Premi Maria Àngels Anglada. Joan

Els desposseïts d’Úrsula K. Le Guin), traduït per Blanca Busquets i publicat per Raig verd Editorial ha obtingut el guardó en la categoria de Millor novel·la de gèneres fantàstics traduïda al català. Tot i que aquesta obra es va publicar per primera vegada l’any 1974, fins ara no havia estat traduïda a la nostra llengua. El premi en la categoria de Millor conte de gèneres fantàstics escrit en català ha estat per a Plàstic, de Salvador Macip) publicat dins el número 22 de la revista Catarsi. En aquest número d’homenatge a Manuel de Pedrolo diversos autors van escriure contes relacionats d’alguna manera amb l’autor de l’Aranyó.

L’obra de l’escriptor nord-americà Stephen King ha estat una de les grans triomfadores de la nit ja que s’ha proclamat guanyadora en la categoria de Millor antologia de gèneres fantàstics en català, amb Torn de nit, traduït per Ferran Ràfols Gesa i publicat per Males Herbes, i també en la de Millor conte de gèneres fantàstics traduït al català amb La trinxadora (Stephen King) publicat dins aquesta antologia. Finalment, el premi a la Millor il·lustració d’una obra de gèneres fantàstics ha estat per a Carlos Acedo, artífex de la portada del número 4 de la revista Freakcions.

El lliurament de premis ha tingut lloc aquest dissabte, 23 de novembre, en el marc del sopar de gala de la CATCON 2019, III Convenció Catalana de Ciència-Ficció i Fantasia, celebrada a Vilanova i la Geltrú.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *