oct. 6, 2019 0 Comments in CatCON, General, Notícies

Els convidats d’honor a la CATCON són Ian McDonald, Montserrat Galícia i César Mallorquí, en representació de les lletres angleses, catalanes i espanyoles respectivament. Tots tres tindran un espai destacat a la III CatCon, convenció catalana de ciència-ficció i fantasia, que tindrà lloc els dies 23 i 24 de novembre a Vilanova i la Geltrú.

Ian McDonald

Va néixer a Manchester, fill de pare escocès i mare irlandesa. Quan tenia 5 anys la seva família es va traslladar a Belfast, Irlanda del Nord, on ha estat testimoni de les dècades complicades que ha patit el territori de l’Ulster.

Escriu professionalment des dels 22 anys, i a temps complet des dels 27. Les seves obres més conegudes són les novel·les Desolation Road, premi Locus de la British Science Fiction Association Award, River of Gods, premi de l’Associació Britànica de Ciència-Ficció i recentment la trilogia Luna, publicada entre el 2015 i el 2019. Altres obres destacades sónThe Dervish House, Premi Memorial John W. Campbell; King of Morning, Queen of Day, guanyadora del premi Philip K. Dick; i The Djinn ‘s Wife, premi Hugo.

Montserrat Galícia

Neix i viu a Cornellà de Llobregat. Estudià magisteri i és llicenciada en història contemporània. Guanyadora de diversos premis de narrativa, d’entre els quals el Joaquim Ruyra en dues convocatòries (1994 i 2004),  l’Enric Valor en 2003 i el Manuel de Pedrolo (2016). La seva obra ha estat traduïda a les llengües catalana i basca i es membre de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana i de la Societat Catalana de Ciència-ficció i Fantasia.

Ha conreat abastament el gènere de la ciència-ficció per a joves, però també per a adults, i així mateix de novel·la  no de gènere.  És autora d’un  extens nombre de títols, d’entre els quals  Copèrnic, planeta habitable (1984), L’estrella de mil cavalls (1991), Somnies estimada? (1994), L’habitació de Bàrbara (2003), El darrer manuscrit (2004), Els senyors de la foscor (1994), Crit al bosc (1996) Aterratge d’emergència (1996) Quasi déus (2001), La cambra de Virgínia (2001), Interiors (2008), Missió de rescat (2010),  Julita (2013), El vent entre els saguaros (2014)i Estirant el fil escarlata (2016).

César Mallorquí

César Mallorquí va néixer a Barcelona, ​​però sempre ha viscut a Madrid. Va estudiar periodisme a la Universitat Complutense i ha col·laborat amb diverses publicacions, entre elles la famosa revista satírica La Codorniz. Al començament dels 80 va canviar el periodisme per la publicitat i durant una dècada va treballar com a creatiu en diverses agències multinacionals. El 1991 va abandonar la publicitat i va reprendre la seva vocació literària, publicant relats de ciència-ficció.

A partir de mitjans dels 90, es va convertir en escriptor a temps complet, dedicat sobretot a la literatura juvenil. A part d’aquest gènere, ha tractat altres temàtiques, com el policíac o la fantasia. Al llarg de la seva carrera, ha obtingut prop de trenta guardons, entre ells el UPC de novel·la curta, el Domingo Santos, l’Alberto Magno, el Gigamesh, l’EDEBÉ (quatre vegades), el Gran Angular, el Cultura Viva, el Nacional de Literatura Juvenil o el Cervantes Chico pel conjunt de la seva obra. Actualment viu a Madrid, està casat i té dos fills.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *