nov. 6, 2016 0 Comments in Notícies, Premis Ictineu
Antoni Munné-Jorda, Joe Abercrombie, Hugo Camacho, Enric Bassegoda i  Geoffrey W. Cole guardonats amb els Premis Ictineu 2016

Antoni Munné-Jordà ha estat guardonat amb el Premi Ictineu a la millor novel·la fantàstica i de ciència-ficció en llengua catalana amb la novel·la Michelíada (Males Herbes, 2015). El lliurament dels premis, que atorga la Societat Catalana de Ciència-ficció i Fantasia (SCCFF), ha tingut lloc aquest dissabte, 5 de novembre, en el marc de l’Eurocon, la convenció europea de ciència-ficció que s’ha celebrat a Barcelona els dies 4,5 i 6 de novembre.

Els altres guardonats als Ictineu, que es lliuren en 4 categories, han estat Joe Abercrombie, premi a la millor novel·la fantàstica traduïda al català per ‘Mig Rei’, publicat per Rosa dels vents. En l’apartat de relat en català, han estat premiats exaequo Enric Bassegoda, amb el relat Llers, 1939 dins el recull Catalunya mítica publicat per Orciny Press, i Hugo Camacho, amb Compartiu si us plau, públicat al número 17 de la revista Catarsi. El premi al millor relat traduït ha estat per Geoffrey W. Cole per Ensenyant a llegir al Bigfoot, publicat també al número 17 de la Catarsi.

Els premis Ictineu, que van ser instaurats l’any 2009, es concedeix anualment a obres publicades en format paper l’any anterior, ja es tracti d’originals en català o de traduccions al català (inèdites).

El sistema de votacions es fa en dues rondes, en la primera, els socis de la SCCFF seleccionen fins a 5 obre per cada categoria. En la ronda es decideix en un 50% pel vot popular obert a qualsevol persona, i l’altre 50% del vot és aportat a través d’un jurat escollit per a cada categoria.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *