abr. 18, 2023 0 Comments in General, Notícies, Ter-Cat

Molta participació, interès i bon ambient serien els trets definidors de la 57a TerCat, que va tenir lloc a Perpinyà el passat dissabte, 15 d’abril. L’activitat va començar amb una benvinguda institucional del director de la casa de la Generalitat, Alfons Quera, i  tot seguit va començar la taula rodona: Esclat de la ciència ficció i de la fantasia en català: D’On ve i on va? en la qual hi van participar l’escriptor i guionista Sebastià Roig , Judit Terradellas (Mai Més) i Gonzalo Rodríguez (Chronos).

Després va tenir lloc el dinar, durant el qual, com ve essent habituals en aquestes trobades, es van comentar de manera informal diferents novetats que han aparegut al mercat recentment i també les properes cites per a bibliofils i fandom en general, com la diada de sant Jordi la Fira Literal o la Catcon.

Un cop acabar el dinar, l’escriptor Joan-Lluís Lluís, i el president de la SCCFF, Eloi Puig, van fer un diàleg sobre literatura fantàstica i la feina d’escriure. Tot seguit, Paula Escudero va llegir un fragment de la novel·la El Cronomòbil de Pere Verdaguer, el primer escriptor nord-català que va conrear els gèneres fantàstics.

La jornada es va tancar amb la presentació de l’Intacte de David Toses, el darrer volum que ha publicat Specula, a càrrec del mateix autor i la membre de la Junta de la SCCFF Xesca Oliver.

En aquesta ocasió la Ter-Cat es va dur a terme gràcies a la col·laboració de la Casa de la Generalitat a Perpinyà, que va acollir la primera taula rodona. La Llibreria, les editorials Mai Més i Chronos, i el Casal de Perpinyà, on vam celebrar el dinar i les activitats de la tarda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *