nov. 26, 2017 0 Comments in Notícies, Premis Ictineu
La SCCFF lliura els IX Premis Ictineu en el marc de la CatCon

La Societat Catalana de Ciència-Ficció i Fantasia (SCCFF) va lliurar ahir dissabte, 25 de novembre, els Premis Ictineu a les millors obres de literatura fantàstica en català. L’entrega dels guardons es va fer en el transcurs d’un sopar a Vilanova i la Geltrú. Els premis, que enguany arriben a la 9a edició, es lliuren per primer cop en el marc de la CatCon, que té lloc avui i demà (25 i 26 de novembre de 2017) a l’edifici Neàpolis de la capital del Garraf. La CatCon és la primera trobada que aglutina escriptors, editors, traductors, llibreters, lectors i aficionats en general amb l’objectiu de promoure i reivindicar els gèneres fantàstics a casa nostra i en llengua catalana.

Els guanyadors dels IX Premis Ictineu han estat els següents:

Millor novel·la fantàstica original en català:
Jair Domínguez. Perímetre (Catedral)

Finalistes: Herba negra, de Salvador Macip i Ricard Ruiz (Fanbooks) i La república Pneumàtica 2: Els quatre confins, de Jaume Valor (Cruïlla).

Millor novel·la fantàstica traduïda al català:
Ernest Cline. Ready Player One (Columna)

Finalistes: Anna, de Niccolò Ammaniti (Angle Editorial) i Mitja Guerra, de Joe Abercrombie (Rosa dels vents).

Millor relat fantàstic original en català:
Carme Torras. L’indigent, dins de Déu relats ecofuturistes (Males Herbes)

Finalistes: Els meus últims instants a Innsmouth, d’Hugo Camacho, dins de la revista Catarsi 18. En una galàxia poc llunyana, de Sergi G. Oset, dins d’Històries de les terres albes (Ed. SECC). Dins la fosca, d’Antoni Munné-Jordà, dins de Catarsi 19. Sirenes, d’Óscar Martínez, dins de Catarsi 18. I Transcomunicació bovina, d’Hugo Camacho), dins d’Històries de les terres albes.

Millor relat fantàstic traduït al català:
L. S. Johnson. Vacui Magia, publicat a la revista Catarsi 18

Finalistes: El drac de gel, de George R. R. Martin (Bromera). El resplendor, d’Amanda C. Davis, dins de Catarsi 18. La millor història del món, de Rudyard Kipling, dins La millor història del món (Males Herbes). Tres apunts sobre la mort de l’autor, de Jean Louis Trudel, dins de Catarsi 18.

Millor il·lustració:
Studio Branca (Pol Abran) per la coberta de Procés de contradicció suficient, de Manuel de Pedrolo (Ed. Orciny Press).

Finalistes: FX Gody, per la coberta de Catarsi 18. Studio Branca, per la coberta d’Hipermatrònic (Ed. Orciny Press). Marta Torres, per la coberta de Malsons de Gat (Ed. Hermenaute).

Els Premis Ictineu s’establien habitualment en quatre categories però aquest any, com a novetat, s’ha incorporat la il·lustració com a cinquena categoria.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *