SOCIETAT CATALANA DE
CIÈNCIA-FICCIÓ I FANTASIA

L'olor de la pluja
Jordi de Manuel
Edicions La Magrana.

En un futur no gens llunyà milers de persones arriben diàriament a Barcelona fugint de la sequera. A la franja costanera, on s'han instal·lat els campaments per als refugiats, la situació és insostenible. Damià Darder i la seva filla adolescent, Sara, són fugitius de la sequera que intenten sobreviure en una ciutat on l'aigua és el bé més preuat.

El bioquímic i ambientòleg Arnau Salord, conjuntament amb el meteoròleg israelià Pinkhas Lubens, descobreix la clau que explica la manca de pluja, però un fet casual posa el secret en mans de Ricard Coll, un tècnic informàtic que vol treure'n profit. Una mort absurda, aparentment provocada per un accident fortuït, és investigada per l'inspector Marc Sergiot, un policia marginat a punt de jubilar-se que troba indicis d'un assassinat.

Amb la ciutat de Barcelona com a escenari principal, la novel·la avança en diferents fronts que es troben i s'allunyen al llarg d'una història on l'amor, la gelosia, l'ambició i la ciència juguen un paper decisiu.

L'olor de la pluja comparteix escenaris i personatges amb altres tres novel·les: Cels taronges, ambientada a Barcelona al 2008, Tres somnis blaus, també a Barcelona al 2015 i, Cabells porpres, ambientada a la mateixa ciutat al 2002.

Tornar