SOCIETAT CATALANA DE CIÈNCIA-FICCIÓ I FANTASIA

Christopher Priest, "Experiencias Extremas, S.A.", Minotauro, 2003.

Rere aquest nom tan agosarat (The Extremes), s'amaga una novel·la inquietant i peculiar.
Teresa Simons, una dona que necessita conèixer uns fets importants a la seva vida, viatja a Anglaterra, on ha passat bona part de la infantesa. Allí comença a explorar els escenaris que creu que tenen relació amb aquells fets. Cercant respostes, se submergeix en l'univers de paisatges psíquics que ofereix l'empresa "Experiencias Extremas, S.A." (ExEx), un negoci que ven realitat virtual el software generat a partir de la combinació de vivències intenses d'algunes persones.
Quan el client d'ExEx tria un determinat tipus d'experiència (sovint sexual o violenta), li son subministrats uns nanoxips que s'injecten a una vàlvula implantada al clatell. El software genera escenaris virtuals propers a fets reals esdevinguts, amb la peculiaritat que fins i tot, amb una certa habilitat, es poden manipular.
La història que trama Priest és una xarxa d'escenaris que es juxtaposen i es connecten, tot construint un món paral·lel on és difícil distingir el món virtual de la realitat, el passat i el present.

Jordi de Manuel

Tornar