SOCIETAT CATALANA DE
CIÈNCIA-FICCIÓ I FANTASIA

Qui som?

La Societat Catalana de Ciència-Ficció i Fantasia està formada per gent de diversos àmbits geogràfics, professionals, etc. Per exemple (per ordre alfabètic) :

Santi Arbós : fulledenc de nació, garriguenc administratiu, segarrenc de tradició i actualment habitant del Segrià. M'agrada la literatura de ciència-ficció i fantasia: Asimov, Lovecraft, Lem... Actualment, però, llegeixo poc, escric menys i no publico res.

Isidor Bernabé i Conesa : tècnic informàtic, dirigeix i presenta el programa de ciència-ficció (actualment en hibernació indefinida) "Espai Profund 1" a l'Ona de Sants-Montjüic (98.2 de la F.M.). També li agrada el slot i "friquismes" varis. La seva web.

Cosme Bonet Bonet (Ses Salines, Mallorca, 1974) : politòleg. Aficionat als còmics, al cine, a la novel·la històrica, de ciència ficció i de fantasia, i a la música. Ha col·laborat o impulsat publicacions i diverses activitats culturals locals. Col·laborador habitual de 9D-La Novena Dimensió, a través de còmics (Mister Toni) i relats. La seva web.

Antoni Burguera : professor universitari aficionat als videojocs dels anys vuitanta, a la ciència ficció, als relats de terror i als robots gegants, és un dels membres de 9D-La Novena Dimensió. La seva web.

Ricard de la Casa i Perez : barcelonès, professor i escriptor a estones. Ha publicat un parell de llibres en català, relats i articles en castellà en diversos medis tan espanyols com estrangers. Va coeditar la revista BEM durant l'últim decenni de l'anterior segle.

Eduard Castanyo Montserrat : professor d'anglès i traductor. Va començar traduint ciència-ficció per a l'Editorial Pleniluni, d'Alella. Ha traduït entre d'altres "La fi de la infantesa" i "2001", de Clarke, "Tropes de l'espai", de Heinlein o "Rescat en el temps", de Crichton. L'Eduard recomana. Visita la seva web.

Rosa Fabregat. Neix a Cervera, La Segarra, 1933. Poeta i narradora. Doctorada en Farmàcia. Ha publicat una vintena de llibres entre els quals tres novel.les dins l'àmbit de la ciència-ficció: "Embrió humà ultracongelat nº F-77 (1984) i "Pel camí de l'arbre de la vida" (1985), reeditades per Pagès editors amb el títol conjunt de "La dama del glaç (1997), i "Francina i la Providència", Pagès editors (1995). La seva web.

Francesc Felipe Legaz "Felip" : bioquímic, antigament interessat pel desenvolupament de jocs de rol, ara passa les seves hores davant d'un ordinador, llegint ciència ficció, fantasia i còmics de superherois, o col·laborant en l'elaboració de 9D-La Novena Dimensió. La seva web.

Agustí Filomeno : nascut a Barcelona al 1969. Enginyer Industrial i Químic. Després de llegir Tolkien va començar a endinsar-se en la fantasia i sobre tot en la ciència ficció. Des d'aleshores, no ha parat de devorar llibres i pel.licules. Després de llegir la teoria de Hari Seldon, va decidir que efectivament es podia modelar el comportament humà mitjançant la modelització estadística i avui en dia es dedica a la Investigació de Mercats i al Marketing. En el seu temps lliure, s'entrena amb el Wing Commander per esdevenir pilot d'aeronaus espacials. També ha participat activament en la dominació d'alguna galàxia i món de fantasia gràcies a algun videojoc especialment interessant. Està començant a escriure el seu primer relat de ciència ficció.

Albert Garcia i Pascual va nàixer la primavera de l?any 67... del segle XX, a Castelló de la Plana. És coautor d?Una Magdalena moguda, novel.la negra d'acció festiva ambientada en les festes de la capital de la Plana. L'any 2001 va guanyar el Premi Vila d'Almassora amb La revolta ignorada, una narració amb base històrica. L'any 2002 va publicar Aquell matí era perfecte, novel·la de ciència ficció i d'humor. És col.laborador habitual de l'edició electrònica Vilaweb Castelló. Participa, actualment, en dues pàgines web. La seua pròpia i , una pàgina de creació literària i participativa, rajaploma.net. Un lloc on descarregar totes les dèries personals i pensaments profunds.

Pep Homar i Giol: Vaig néixer a finals d'octubre del 1962, és a dir, ja tinc una edat. Sempre m'ha agradat escriure i voldria fer-ho més i millor, però per una banda no tinc més temps i per l'altra no en sé més. Continuo buscant el temps i el coneixement amb interés. Els meus èxits han estat un parell de concursos quan era jovenet i darrerament he estat guanyador del I concurs de Microliteratura de Santa Juliana, que organitza una gent fantàstica d'Olot i vaig ser finalista del premi de contes Emili Teixidor l'any 2003. Els meus fracassos, potser millor dit intents d'èxit, han estat tants que em faria pesat si us els expliqués.

Jordi de Manuel Barrabín : biòleg, professor i escriptor. He escrit diversos reculls de relats i algunes novel·les. La seva web i a la web del corpus literari de la ciutat de Barcelona.

Antoni Munné-Jordà : escriptor, estudiós de la CF i director de col·leccions de CF. La seva web.

Joan Manel Ortiz : co-editor de les revistes (en castellà) Tránsito (de 1982 a 1990) i BEM (de 1991 a 2000). Promotor de les TransCons, sopars d'afeccionats a la ciència-ficció a Barcelona (anys 1986, 1988 i 1990), delegat espanyol de la Societat Europea de CF durant els 90. Antologista del Visiones 1996 de l'Asociació Espanyola de Ciència-ficció i Fantasia. Es un dels creadors de BEM on Line.

Oscar Pamies Bayerri : escriptor, entre d'altres multipintoresques ocupacions. Publicacions CF i F: L'ESTAT CONTRA P. (1994, Ed. 62., Novel.la, gènere quasi fantàstic,paranoia total), COM SERA LA FI DEL MÓN (1996, Ed. 62., Narracions, humor catastròfic), 72 ILLES (1998, Ed. Empúries, Narracions breus, gèneres diversos, alguns homenatges a mestres de la C.F. i Fantàstic, ARA ÉS L'HORA SOMNIADORS (2005, Ed. La Campana, 28 projectes divins per ensorrar-nos en l'èxit").

Em dic Àfrica Rubiés Mirabet, i al llarg de la meva vida he tingut ocasió de passejar-me per bona part de la galàxia i dels móns coneguts i desconeguts, gràcies especialment a la literatura fantàstica, mítica i de ciència ficció que m'he empassat. Una de les coses que m'agraden més de la ciència ficció és que, com en el fons sóc optimista, crec que de tots els futurs possibles alguns seran millors que el nostre present.

Antoni Segarra i Torres, Enginyer Industrial i Professor de Matemàtiques de Secundària. Membre de la comissió organitzadora de les Trobades de Mataró i de la Hispacon del 97. Ha fet crítica cinematogràfica en diverses revistes i ha estat membre de les redaccions de les revistes BANG!, TROCHA/TROYA i QUÈTRAMES. Ha impartit crèdits variables de ciència-ficció i de novel·la negra. Té una web dedicada als còmics.

Jordi Solé i Camardons : és escriptor i sociolingüista. Ha publicat diversos llibres de sociolingüística. En el camp de la CF ha publicat l'assaig de sociolingüística de CF "Les paraules del futur" (1995), la novel.la "Els silencis d'Eslet" (Premi J.Verne, 1996) , "Didàctica de la literatura i el cinema de CF" (Departament d'Ensenyament, 2000), el conte "No hi cabem?" (3r Premi M. Pedrolo, 2001) i "La Síndrome dels Estranys Sons" (2003). En Jordi recomana. Podeu veure, també, la seva web.

Carme Torras Genís : Treballo entre robots i m'atrau la literatura. De moment, he publicat una novel·la de pura ficció, sense ciència. Mireu la seva web.

Jordi Font-Agustí : Badalona, 1955. Enginyer i novel·lista. Ha publicat, entre altres: El preu de la quimera (1992), Assassinat a l'Escola del Treball (1993), Els silencis de Betúlia (Premi Ciutat de Badalona 1999), Contracorrent (2000) i Traficants de llegendes (Premi internacional de ciència ficció de la UPC 2003). Algunes d'elles han estat traduïdes al castellà. Coordinà el volum Entre la por i l'esperança. Percepcions de la tecnociència en la literatura i el cinema (2002).