SOCIETAT CATALANA DE
CIÈNCIA-FICCIÓ I FANTASIA

Bibliografia any 2005



El darrer manuscrit
Montserrat Galicia

Ed.La Galera
Col·lecció: "El corsari", 67


El darrer manuscrit és una obra de ciència-ficció. Ambientada al planeta d'Acri, explica en primera persona les aventures d'un pilot que coneix una enigmàtica dona, Eva Barin, que contracta els seus serveis per transportar unes misterioses maletes a una ciutat llunyana.
Tots dos emprendran un perillós viatge pel desert d'Acri fins als baixos fons de la ciutat. Ell tractarà d'aclarir l'entrellat, tot escrivint el manuscrit.


Ara és l'hora, somiadors
28 projectes divins per ensorrar-nos en l'èxit
Òscar Pàmies Bayerri

Edicions La Campana

Ha arribat l'hora de l'ara si que toca. Després d'anys de pujolisme pragmàtic, cautelós, d'anar a pams i de mirar la pesseteta, ha arribat l'hora que tots els catalans, absolutament tots, compartim l'embadocament feliç, la rauxa sense límits que ens va proposar l'alcalde barceloní: "No tingueu por de somniar".
Òscar Pàmies Bayerri i el seu equip d'enginyers i tècnics (sense títol, però tampoc en tenia el Creador del Món) s'han llançat a somiar amb una ambició desconeguda, deixant enrera la ridícula modèstia dels fòrums i dels ruquets al cotxe.
Ara veurem obres portentoses, projectes que ens portaran a la reconstrucció faraònica del país. No ens estarem de res. Convertits en ciutadans divins -no com els d'aquella "gauche" ja superada-, els catalans podrem caminar sobre les aigües, guanyar el Premi Nobel i el Festival d'Eurovisió i conduir per l'Autopista nacional ben borratxos i sense risc.
Una furtiva làcrima relliscarà per la nostra galta quan veurem, finalment, una Catalunya independent. Sense haver d'acudir ni a les armes, ni al diàleg. Només al Geni.

 

La veu canina
Contes de bojos

Carles Bellver

( Premi de Narrativa Vila d’Almassora 2004)

Brosquil Edicions

L'autor ens presenta els relats que componen aquest llibre com si els haguessin escrit els pacients d'un gabinet psiquiàtric.
Podríem dir que el resultat se situa a mitjan camí entre una petita antologia d' històries fantàstiques i una crònica de casos clínics a la manera del doctor Sacks. Ens hi assabentem d'aparicions i desaparicions, de trobades improbables, confusions inversemblants, persones que de sobte es posen a parlar en hongarès i unes altres que s'enyoren de viure com gossos. Els lectors sens dubte hi reconeixeran l'empremta de Perucho o de Calders, però també, potser, la de Boris Vian o la de Julio Cortázar.

Tornar a Bibliografia